+31 6 27 000 498

about Smølclassics


DESIGNKLASSIEKERS
SMØLCLASSICS in Lochem handelt in tweedehands designklassiekers uit de 'mid-century' periode, pak 'm beet van ca. 1940 tot 1970. Echte originele stukken, van de bekende ontwerpers, het liefst van eerste fabriek, het liefst zeldzaam (dus verzamelwaardig) 
maar zeker altijd origineel: dat maakt úw aankoop een investering voor het leven. Daarnaast zijn er genoeg onbekende ontwerpers die meesterstukken hebben gemaakt dus ook daar zoeken we naar, als het maar origineel, mooi en bijzonder is: om van te smøllen dus!

PERSOONLIJKE VERKOOP
SMØLCLASSICS is geen webwinkel maar een bedrijf met een website. Wij streven niet naar winkelwagen- maar naar persoonlijke verkoop. Het niveau van onze collectie léént zich ook alleen maar voor persoonlijke verkoop, het spøl van smøl moet je zien én voelen.

MOTIVATIE
Hoe mooi is het ú enthousiast te zien worden. Hoe 
mooi is het ú blij te maken met de klassieker waar u
al zo lang naar op zoek bent? Of met dat speciale verzamelobject waar u nu plotseling tegen aan loopt? Dát is onze motivatie: u de mooiste stukken, dé design-iconen, te leveren van ontwerpers als Finn Juhl, Arne Jacobsen, Hans Wegner, Poul Kjaerholm, Poul Henningsen, Verner Panton en andere fantastische designers.

ORIGINEEL en EERLIJK
Al onze items zijn 100% origineel en authentiek en zonder verborgen gebreken…schoongemaakt, nagekeken en waar nodig gerepareerd. Juist omdat het hier echte vintage items betreft die al jaren gebruikt zijn kunnen aan de leeftijd gerelateerde gebruikssporen voorkomen, dat is normaal. Daarnaast: bij de echt oude stukken hoort ook een mooie “patina”. Het vertelt iets over de geschiedenis en maakt een item juist uniek en waardevoller. 

HERKOMST en SPECIFICATIES
Wij doen ons uiterste best alle informatie over een item te achterhalen. Dit wordt naar eer en geweten en
zo nauwkeurig mogelijk op de website vermeldt. Opvallende beschadigingen en onvolkomenheden worden aangegeven, het is echter onmogelijk alle details op foto te laten zien. Wilt u meer specifieke informatie of afbeeldingen, vraag er om, u kunt via de website contact opnemen of gewoon bellen.

SMØLROOM BEZOEKEN
Om verrassingen te voorkomen, maar ook om gewoon rond te lopen en te genieten, kunt u de smølroom bezoeken. Deze showroom, waar bijna al onze items staan opgesteld, wordt speciaal voor u geopend maar alléén op afspraak. In principe kan dat 24/7 hoewel tijdens kantooruren de voorkeur heeft. In goed overleg vinden we altijd wel een gelegenheid welke u en welke ons past. 

CONTACT
Als u mailt of de voice-mail inspreekt reageren wij zo snel mogelijk terug. Vanwege een inkoopreis of smølroombezoek kan dat niet altijd meteen.......we horen graag van u en u hoort gegarandeerd van ons!
design klassiekers om [van] te smøllen