+31 6 27 000 498

about me

VAN JE PASSIE JE BEROEP MAKEN", hoe mooi is dat?

Na 22 jaar met veel voldoening meubels voor de zorgsector te hebben ontwikkeld werd het tijd voor een nieuwe uitdaging. Dus m'n aandelen verkocht en vol enthousiasme gestart met:                                 SMØLCLASSICS:  DESIGNKLASSIEKERS OM VAN TE SMØLLEN!

PASSIE
Een gepassioneerd liefhebber van 'midcentury-modern' ben ik al jaren. Privé heb ik diverse prachtige items aangeschaft, waarvan de meeste ook zijn ingebracht in de SMØLCLASSICS collectie. Deze collectie is een afspiegeling van mijn persoonlijke smaak. Nog steeds ben ik 
elke dag op zoek naar mooie meubels, lampen en objecten met als criterium: iconisch, origineel, vintage én natuurlijk om (van) te smøllen!

FIRST CLASS SECOND-HAND VINTAGE DESIGN FURNITURE
Ik heb een voorliefde voor meubels uit Scandinavië en dan met name van de hand van de Deense ontwerpers. Schitterend en sober design in combinatie met excellente materialen, geproduceerd met ambachtelijk vakmanschap…daarvan gaat mijn liefhebbershart sneller kloppen. 

DANISH DESIGN
Deens design van Arne Jacobsen, Hans Wegner, Finn Juhl, Poul Kjaerholm, gemaakt door E. Kold Christensen en nu door Fritz Hansen. Of van Børge Mogensen, Kaare Klint, Grete Jalk, Nanna Ditzel, Verner Panton en Poul Henningsen, gemaakt door Louis Poulsen. Prachtig houten speelgoed van Kay Bojesen en mooie stukken van Jens Quistgaard, Henning Koppel, Georg Jensen, Arne Vodder of Niels Vodder. 

DESIGN ICONS
Daarnaast ben ik gek op vintage design uit Frankrijk zoals van Perriand, Prouvé en Matégot of uit Italië zoals van Carlo Molino, Gio Ponti en de prachtige ontwerpen van Artelucci en Artemide. Mooi vind ik ook design van eigen bodem, het zogenoemde 'DUTCH DESIGN': Rietveld, Gispen en Friso Kramer, maar ook de producten van Artifort, Leolux, Hala en Anvia spreken mij bijzonder aan, zolang het maar origineel en vintage is! 

SMØLLEN
Ook ú kunt eigenaar worden van een authentieke designklassieker......van het bezitten, gebruiken en de vormgeving kunt u smøllen, erin investeren geeft altijd een mooi rendement!  

VINTAGE ZOEKEN
Zoekt u iets (speciaals) maar kunt u het niet vinden......geef een zoekopdracht en ik ga aan het werk voor u. 

INKOOP

Bezit u een bijzonder of iconisch vintage product en wilt u het verkopen? Bel of mail me dan!

WELKOM IN DE SHOWROOM

Wilt u de smølroom bezoeken? Maak een afspraak en de deur gaat voor u open, voel u van harte welkom!


Heel hartelijke groet,


Poppe Ketelaar.

design klassiekers om [van] te smøllen