+31 6 27 000 498

about me

VAN JE PASSIE JE BEROEP MAKEN", hoe mooi is dat?
Na jaren met veel plezier meubels voor de zorg- en projectmarkt ontworpen en verkocht te hebben werd het tijd voor een nieuwe uitdaging...dus aandelen verkocht en in 2012 vol enthousiasme gestart met  SMØLCLASSICS !

DESIGNKLASSIEKERS OM VAN TE SMØLLEN
Als gepassioneerd verzamelaar van 'midcentury-modern' heb ik vanuit privé diverse items ingebracht in de SMOLCLASSICS collectie, waardoor dit dus een afspiegeling is van mijn persoonlijke smaak.                            Mijn items moeten om (van) te smøllen zijn: iconisch, origineel, vintage en in uitmuntende conditie! 

FIRST CLASS SECOND-HAND DANISH DESIGN and more DESIGN ICONS
Ik heb een voorliefde voor meubels uit Scandinavië en ben met name gecharmeerd van de Deense ontwerpen. Stijlvol en sober design in combinatie met excellente materialen, met ambachtelijk vakmanschap geproduceerd: daarvan gaat mijn liefhebbershart sneller kloppen! 

Deens design van Arne Jacobsen, Hans Wegner en Finn Juhl. Of de heerlijke ontwerpen van Poul Kjaerholm, gemaakt door E. Kold Christensen en nu door Fritz Hansen....ik hou d'r van! Kijk naar de mooie meubels van Børge Mogensen, Kaare Klint, Grete Jalk, Nanna Ditzel of naar de geweldige lampen van Verner Panton en Poul Henningsen, vakkundig geproduceerd door Louis Poulsen. Ontdek het prachtige houten speelgoed van Kay Bojesen of de mooie stukken van Jens Quistgaard, Henning Koppel, Georg Jensen, Arne en Niels Vodder.

Ook kan ik zo genieten van het vintage design uit Frankrijk zoals van Perriand, Prouvé en Matégot of uit Italië van Carlo Molino, Gio Ponti, Aurelio Zanotta en de schitterende lampen van Artelucci en Artemide, fantastisch! 

DUTCH DESIGN
Daarnaast ben ik al jaren liefhebber van de ontwerpen van Rietveld, Gispen en Friso Kramer, vintage van eigen bodem! De meubels van Artifort, Leolux, Pastoe en Gelderland geven mij positieve kriebels, van de vintage lampen van Hala en Anvia kan ik echt genieten! Ondertussen spreekt mij ook het hedendaags 'DUTCH DESIGN' steeds meer aan: mooie ontwerpen van bv Arco, Plantagie, Pilat & Pilat, Label, Linteloo, Montis & Moooi.

SMØLLEN
Voor ons is SMØLLEN: het bezitten, gebruiken en genieten van prachtig vormgegeven en met ambachtelijk vakmanschap vervaardigde authentieke meubels en lampen. Ook ú kunt smøllen: op mijn site vind u alleen producten die een iconische status hebben bereikt of op de weg daar naar toe zijn! 

NIEUWE BAAN   .....  NIEUWE TOEKOMST! 
Inmiddels begonnen bij EIJERKAMP als verkoopadviseur van LEOLUX meubelen en bijpassend modern.
Echt een baan voor mij: voelt als het laatste ontbrekende stukje in m'n carrièrepuzzel....LEUK, HEEL LEUK :-) ! 

Met een hartelijke en ook vriendelijke groet,  


Poppe Ketelaar

design klassiekers om [van] te smøllen