+31 6 27 000 498

about me

"VAN JE PASSIE JE BEROEP MAKEN", hoe mooi is dat?

Na 22 jaar met veel plezier meubels voor de zorg- en projectmarkt te hebben ontworpen en verkocht werd het toch weer tijd voor een nieuwe uitdaging...dus aandelen verkocht en vol enthousiasme gestart met:  

SMØLCLASSICS: designklassiekers om van te SMØLLEN !

 
PASSIE
Een gepassioneerd liefhebber van 'midcentury-modern' ben ik al jaren. Privé heb ik diverse prachtige items aangeschaft, waarvan de meeste ook zijn ingebracht in de SMØLCLASSICS collectie. Deze collectie is een afspiegeling van mijn persoonlijke smaak. Nog steeds ben ik 
elke dag op zoek naar mooie meubels, lampen en objecten met als criterium: iconisch, origineel, vintage én natuurlijk om (van) te smøllen!

FIRST CLASS SECOND-HAND VINTAGE DESIGN FURNITURE
Ik heb een voorliefde voor meubels uit Scandinavië en dan met name van de hand van de Deense ontwerpers. Schitterend en sober design in combinatie met excellente materialen, geproduceerd met ambachtelijk vakmanschap…daarvan gaat mijn liefhebbershart sneller kloppen. 

DANISH DESIGN
Deens design van Arne Jacobsen, Hans Wegner, Finn Juhl, Poul Kjaerholm, gemaakt door E. Kold Christensen en nu door Fritz Hansen. Of van Børge Mogensen, Kaare Klint, Grete Jalk, Nanna Ditzel, Verner Panton en Poul Henningsen, gemaakt door Louis Poulsen. Prachtig houten speelgoed van Kay Bojesen en mooie stukken van Jens Quistgaard, Henning Koppel, Georg Jensen, Arne Vodder of Niels Vodder. 

DESIGN ICONS
Daarnaast ben ik gek op vintage design uit Frankrijk zoals van Perriand, Prouvé en Matégot of uit Italië zoals van Carlo Molino, Gio Ponti en de prachtige ontwerpen van Artelucci en Artemide. Mooi vind ik ook design van eigen bodem, het zogenoemde 'DUTCH DESIGN': Rietveld, Gispen en Friso Kramer, maar ook de producten van Artifort, Leolux, Hala en Anvia spreken mij bijzonder aan, zolang het maar origineel en vintage is! 

SMØLLEN
Ook ú kunt smøllen van een authentieke designklassieker! Voor ons is smøllen: het bezitten, gebruiken en genieten van prachtig vormgegeven en met ambachtelijke vakmanschap vervaardigde meubels en lampen. 
Op mijn site vind u alleen producten die een iconische status hebben bereikt of op de weg daar naar toe zijn! 

VINTAGE ZOEKEN
Zoekt u iets (speciaals) maar kunt u het niet vinden......geef een zoekopdracht en ik ga aan het werk voor u. 

INKOOP

Wilt u een vintage product verkopen en past deze in onze collectie? Bel of mail me dan, ik geef u een faire prijs!

WELKOM IN DE SHOWROOM

Wilt u de smølroom bezoeken? Maak een afspraak en de deur gaat voor u open, voel u van harte welkom!


Heel hartelijke groet,


Poppe Ketelaar.

design klassiekers om [van] te smøllen