+31 6 27 000 498

about me

I HAVE DECIDED TO SLOWLY QUIT THIS SMØL-BUSINESS, 

SO MAKE ME A GOOD OFFER FOR THE LAST ITEMS !  "VAN JE PASSIE JE BEROEP MAKEN", hoe mooi is dat?
Na jaren met veel plezier meubels voor de zorg- en projectmarkt ontworpen en verkocht te hebben werd het tijd voor een nieuwe uitdaging...dus aandelen verkocht en vol enthousiasme gestart met:  SMØLCLASSICS, DESIGNKLASSIEKERS OM VAN TE SMØLLEN !

Een gepassioneerd liefhebber van 'midcentury-modern' was ik al, privé heb ik diverse prachtige items aangeschaft, waarvan de meeste ook zijn ingebracht in de SMØLCLASSICS collectie. Deze collectie is dus een afspiegeling van mijn persoonlijke smaak. Elke dag ben ik op zoek naar mooie meubels, lampen en objecten met als criterium: iconisch, origineel, vintage én natuurlijk om (van) te smøllen!

FIRST CLASS SECOND-HAND VINTAGE DESIGN FURNITURE
Ik heb een voorliefde voor meubels uit Scandinavië en dan met name van de hand van de Deense ontwerpers. Schitterend en sober design in combinatie met excellente materialen, geproduceerd met ambachtelijk vakmanschap…daarvan gaat mijn liefhebbershart sneller kloppen. 

DANISH DESIGN & DESIGN ICONS
Deens design van Arne Jacobsen, Hans Wegner, Finn Juhl, Poul Kjaerholm, gemaakt door E. Kold Christensen en nu door Fritz Hansen. Of van Børge Mogensen, Kaare Klint, Grete Jalk, Nanna Ditzel, Verner Panton en Poul Henningsen, gemaakt door Louis Poulsen. Prachtig houten speelgoed van Kay Bojesen en mooie stukken van Jens Quistgaard, Henning Koppel, Georg Jensen, Arne Vodder of Niels Vodder. Mooi vind ik ook vintage design uit Frankrijk zoals van Perriand, Prouvé en Matégot of uit Italië zoals van Carlo Molino, Gio Ponti en de prachtige ontwerpen van Artelucci en Artemide. 

DUTCH DESIGN
Daarnaast ben ik gek op vintage design van eigen bodem, zoals Rietveld, Gispen en Friso Kramer, maar ook de producten van Artifort, Leolux, Pastoe, Hala en Anvia spreken mij bijzonder aan, zolang het maar origineel is! Ondertussen ben ik steeds meer liefhebber geworden van hedendaags zogenoemd 'DUTCH DESIGN' van de hand van nieuwe ontwerpers: Arco, Gelderland, Montis & Moooi.

SMØLLEN
Voor ons is smøllen: het bezitten, gebruiken en genieten van prachtig vormgegeven en met ambachtelijke vakmanschap vervaardigde authentieke meubels en lampen. Ook ú kunt smøllen: op mijn site vind u alleen producten die een iconische status hebben bereikt of op de weg daar naar toe zijn! 

VINTAGE ZOEKEN
Zoekt u iets (speciaals) maar kunt u het niet vinden......geef een zoekopdracht en ik ga voor u aan het werk.

WELKOM IN DE SHOWROOM

Wilt u de smølroom bezoeken? Maak een afspraak, de deur gaat voor u open, voel u van harte welkom!

Heel hartelijke groet,


Poppe Ketelaar.


design klassiekers om [van] te smøllen